Nevarnosti spleta in družbenih omrežji z vplivom na duševno zdravje


datum: 31.03.2023

kategorija: aktualno


Sreda, 5.4.2023 ob 18:uri v dvorani MESTNE OBČINE NOVA GORICA, Trg Edvarda Kardelja 1


Predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Simon Rosič ter Andrejka Prijon, regijska koordinatorka za duševno zdravje NIJZ OE Nova Gorica bosta v

SREDO 5.4.2023 ob 18.00 uri v veliki dvorani MONG

izvedla predavanje na temo:

Nevarnosti spleta in družbenih omrežij z vplivom na duševno zdravje

Predavanje je plod sodelovanja med Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije Podružnica za Severno Primorsko, Policijsko upravo Nova Gorica, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, OE Nova Gorica in Mestno občino Nova Gorica. Slušateljem bodo predočeni konkretni primeri iz prakse ter podani nasveti, kako se zavarovati pred tovrstnimi zlorabami s ciljem varne rabe interneta in družbenih omrežij. Živimo namreč v obdobju, ko so naša življenja prepletena s spletom, s pomočjo katerega delamo, se izobražujemo, komuniciramo drug z drugim, pri čemer uporabljamo različne aplikacije in programe. Tako v fizičnem kot tudi virtualnem okolju, obstajajo določene nevarnosti, zato moramo tudi na spletu poskrbeti za svojo varnost.

(več na spletni strani) : https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/117149-dan-varne-rabe-interneta-premisli-preden-kliknes?fbclid=IwAR2jnvH3C5AfUADyJQKXXBa1YPktfMsGOw4-7egB-FUCHmBt3mpLY2eptM4 ).

 

Vljudno vabljeni!                                                                     

                                                   Predsednik društva in člani UO