Članstvo

Zakaj naj postanem član/ica Društva za zdravje srca in ožilja?

Uspešna razstava »Srce je eno samo« ob ustanovitvi Podružnice v letu 2001 je pritegnila v mesecu trajanja veliko zanimanja za pridružitev k društvu. Ta volja po sodelovanju  ni pojenjala skozi vsa leta razvoja, kar dokazuje konstantna rast članstva in obisk aktivnosti in prireditev.

Osnovna naloga Društva je edukativne narave. V ta namen organizira vsako leto najmanj tri strokovna predavanja priznanih zdravnikov, sodobna tehnika pa omogoča, da posnetke teh izvajanj posredujemo  občanom v oddaljenih krajih.

V vlogi izvajanja preventivnih aktivnosti je Podružnica označila »Srčno pot« v Panovcu, organizira  mesečne pohode v zanimive kraje severne Primorske, vabi člane na izlete.

Težnja po razvoju in sodobnih pristopih k preventivi bolezni srca in ožilja prinaša nove izzive.

 S pomočjo sodobnih aparatov za osebno rabo meri in določa prostovoljcem pomembne podatke o holesterolu, sladkorju v krvi, gleženjskemu indeksu, EKG in krvnemu pritisku. Z rezultati teh meritev, dobi zainteresirani osnovni podatek o svojem zdravstvenem stanju.

Pomembno poslanstvo je podružnica za severno Primorsko privzela z odločitvijo o nabavi avtomatskega defibrilatorja. Občane uči temeljnih postopkov oživljanja pri nenadnem zastoju srca. Aparat je nameščen v Domu upokojencev v Novi Gorici in tako na razpolago in v pomoč  širšemu krogu ljudi.

Vse to je Podružnica lahko izvedla le z gospodarnim ravnanjem  s pridobljenimi sredstvi

in prostovoljnim delom v društvu.

Želja je, da bi se cilji Društva za zdravje srca in ožilja identificirali s čim širšo, predvsem pa mlajšo populacijo, kajti znano je, da si bolezni srca in ožilja »prislužimo« v prvi polovici življenja.

Ne čakajte, pridružite se nam! Bolje preventiva kot…..

 

Delovanje društva omogoča del članarine, sredstva iz razpisov občin, donatorji in sponzorji.

ARCTUR, VZAJEMNA,  ZAVAROVALNICA TRIGLAV in  podjetja, društva in posamezniki, ki  nam omogočajo izvedbo prireditev.

 

 

pristopna izjava

pristopna izjava v PDF